Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Λίγη ακόμα Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα...


Christmas clipart για τις ιστοσελίδες σας

Στην αναζήτηση εικόνων της μηχανής Google μπορείτε να αναζητήσετε εικόνες χρησιμοποιώντας τα εργαλεία αναζήτησης. Έτσι μπορείτε να βρείτε χριστουγεννιάτικες εικόνες τύπου clipart με διαφάνεια για να τις ενσωματώσετε στις σελίδες σας (blogs, facebook...)


Παραδείγματα:


Αποστολή fax online



Υπάρχουν δικτυακές υπηρεσίες δωρεάν αποστολής fax (myfax, freepopfax). Μπορείτε να πληκτρολογήσετε το κείμενο σε ένα πλαίσιο ή να στείλετε κάποιο έγγραφο κειμένου (.doc, .pdf) ή φωτογραφία (.jpg, .png, .gif). Συνήθως το μόνο που χρειάζεται είναι μια διεύθυνση e-mail αλλά υπάρχουν περιορισμοί (μέγεθος αρχείου, αριθμός σελίδων...).

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Δημιουργία κολάζ (Pixlr)

Η online εφαρμογή Pixlr επιτρέπει τη δημιουργία κολάζ από φωτογραφίες μας με εύκολο τρόπο. Δοκιμάστε την!

Δημιουργία τηλεφωνικού ήχου (ringtone)

Χρησιμοποιώντας κάποιο online εργαλείο όπως το mp3fiber ή το youtube-mp3 μπορείτε να εξάγετε τον ήχο ενός βίντεο του youtube σε μορφή mp3 .


Έπειτα ανεβάστε το αρχείο mp3 στο εργαλείο Online Audio Cutter και κόψτε τον ήχο όπου σας αρέσει. Έχετε τη δυνατότητα fade in / out ώστε να μην αρχίζει ή να κόβεται απότομα ο ήχος.


Φωτογραφίες στο σύννεφο (flickr)



Το Flickr (προφέρεται Φλίκερ) είναι μια ιστοσελίδα, η οποία δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί φωτογραφίες και βίντεο. Δημιουργήθηκε αρχικά από την εταιρία Ludicorp το 2004 και εξαγοράστηκε από την Yahoo! το 2006. Η υπηρεσία χρησιμοποιείται συχνά από bloggers για να ενσωματώσουν τις φωτογραφίες τους στα blogs τους.

Τον Μάρτιο του 2013, το Flickr είχε 87 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και 3,5 εκατομμύρια νέες αναρτήσεις φωτογραφιών ημερησίως. Τον Αύγουστο του 2011 το σύνολο των φωτογραφιών έφτασε τα 5 δισεκατομμύρια. Αρκετές από τις φωτογραφίες του Flickr κυκλοφορούν υπό την άδεια Creative Commons. Η εγγραφή στο Flickr μπορεί να είναι είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή, η οποία παρέχει περισσότερα δικαιώματα στους χρήστες του.

Η ελεύθερη έκδοση προσφέρει τα παρακάτω:
  • 1 TB χώρο για τις φωτογραφίες
  • Ανέβασμα φωτογραφιών με μέγεθος μέχρι 200MB η μία
  • Ανέβασμα βίντεο με μέγεθος μέχρι 1GB και διαρκεια μέχρι 3 λεπτά
Οι φωτογραφίες μπορεί να μείνουν ιδιωτικές, να μοιραστούν μόνο με τους φίλους σας ή να είναι  διαθέσιμες σε όλους. Μπορείτε να τις οργανώσετε σε albums. Υπάρχει εφαρμογή Flickr για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό iOS και Android.

Εισαγωγή φωτογραφίας από το Flickr:

...

Δωρεάν υπηρεσία οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (OCR)




Η Οπτική Αναγνώριση Χαρακτήρων (Αγγλ. Optical Character Recognition) ή αλλιώς Αυτόματη Αναγνώριση Χαρακτήρων Κειμένου ονομάζεται η διαδικασία μετατροπής σαρωμένων εικόνων χειρογράφων ή έντυπων κειμένων σε κείμενο αναγνώσιμο από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η Οπτική Αναγνώριση Χαρακτήρων καθιστά εφικτή την εκ νέου επεξεργασία του κειμένου, αποφεύγοντας την δακτυλογράφηση του από την αρχή. (Πηγή: wikipedia)

Παράδειγμα χρήσης: Φωτογραφίζουμε με το κινητό ή μια φωτογραφική μηχανή ένα έντυπο, ή το σαρώνουμε με ένα scanner. Ανεβάζουμε τη φωτογραφία σε μια υπηρεσία ocr (π.χ. newocr) και κατεβάζουμε το κείμενο για επεξεργασία στο Microsoft word.

Μπορείτε να δοκιμάσετε με αυτό το αρχείο εικόνας.